Blev en bedre leder efter udsendelse

Udgivet d. 26. juni 2019 af Velkommen Hjem

Soldaterveteraner forandrer sig naturligt nok under deres udsendelser. Og for langt de flestes vedkommende er det heldigvis i positiv retning. Som i Sandra Vilstrup tilfælde. Hun er blevet bedre til at bevare overblikket og samarbejde. De fordele tager hun med sig i sin nye civile karriere, når hun 1. juli starter som Manager, Head of Shipping, hos MAN Energy Solutions.

– Min udsendelse har haft stor indflydelse på, hvem Sandra er som leder i dag. At bevare overblikket i et altid travlt arbejdsmiljø og kunne samarbejde med alle typer af mennesker, er de væsentligste kompetencer, jeg tager med mig fra min udsendelse til Kuwait, fortæller Sandra Vilstrup.

Efter, hvad hun selv betegner som 10 fantastiske år i Forsvaret, har Sandra Vilstrup nu valgt at forlade en ellers spændende arbejdsplads, som har klædt hende solidt på til at være leder i det civile.

– Jeg har hele tiden vidst, at jeg ikke skulle gøre lang karriere i Forsvaret. Når jeg nu forlader Forsvaret, er det af to årsager – den personlige og den professionelle. Da jeg i 2018 blev mor, blev familien for alvor første prioritet i hverdagen. Geografisk ønsker jeg at arbejde tættere på mit hjem og være mere til stede i hverdagen. Jeg tog samtidig en beslutning om ikke at tage flere udsendelser, og rent fagligt stod jeg så til at skulle læse videre til Kaptajn – en uddannelse, som jeg inderst inde ikke var motiveret for at gennemføre. Jeg var til gengæld motiveret til nye, personlige udfordringer – selv om jeg dermed skulle forlade en masse fantastiske kollegaer, som jeg virkelig vil savne, fortæller Sandra Vilstrup.

Sandra Vilstrup, soldaterveteran

Jeg var ikke heldig – jeg var kvalificeret!

Sandra Vilstrup kom med i et forløb hos VELKOMMEN HJEM og allerede efter de første dage, på kick-off, fik hun ændret sit syn på sig selv – og det blev afgørende.

– VELKOMMEN HJEM fik mig til at turde tro på, at jeg er noget specielt og har mange stærke kompetencer at byde på. Til samtalerne under kick-off med nogle af de mennesker, der står bag foreningen, så jeg pludselig mig selv og mine evner med nye øjne. Jeg fik ny selvtillid – og sat ord på kompetencer, som vi soldater er så gode til at tage for givet. Før var jeg af den opfattelse, at det var mig, som var heldig, hvis jeg fik tilbudt et job. Med ny selvtillid og troen på egne evner turde jeg gå til jobsamtale og sælge mig selv, mine kompetencer og de resultater, jeg har leveret. Og via en jobannonce landede jeg selv mit job. Jeg blev ansat på baggrund af min personlige- og faglige profil – faktisk uden netværk og anbefalinger, forklarer Sandra Vilstrup, og fortsætter:

– Efter kick-off dagene reflekterede jeg meget over, hvor i min karriere jeg har haft det bedst, og det var blandt andet under min udsendelse til Kuwait. Samme arbejdsglæde og opgaver oplevede jeg ikke på samme måde hjemme. Men jeg er sikker på, at mit kommende job som Head of Shipping kan give den arbejdsglæde.

Et match, der gav resultater

Under forløbet i VELKOMMEN HJEM blev Sandra Vilstrup matchet op med mentor Stig Pastwa, der selv skiftede job i forløbet fra CFO i TDC til Partner i CIP – Copenhagen Infrastructure Partners. Et mentor/mentee match, som begge parter har været yderst tilfredse med.

– Min mentor Stig har haft mig igennem et forløb, hvor jeg har arbejdet med temaerne motivation, behov og formål. Det har været et forløb, hvor jeg har sat ord på og fået bekræftet mine styrker, og hvad der giver mig energi i en arbejdsmæssig sammenhæng. Derudover har Stig været en god sparingspartner ved den ansættelsesproces, jeg har været igennem, fortæller Sandra Vilstrup.

Stig Pastwa oplever, at mange af de militære kompetencer, som soldaterne tilegner sig i Forsvaret, har erhvervslivet brug for. Han fremhæver især teamwork, ledelse, sunde og stærke værdier og eksekvering. Og det er kompetencer, som også Sandra Vilstrup besidder, ifølge Stig Pastwa:

– Sandra har helt klart gode lederevner, er stærk på analyse og god til at eksekvere. Og så har hun en unik erfaring med Supply Chain. Med hensyn til jobsøgning og ansættelsesprocessen vil jeg sige, at Sandra har klaret det meste selv. Min opgave har mest været at “oversætte” det, hun kan og står for til det private erhvervsliv og give hende nogle værktøjer for, at hun bedre kan forstå, hvad der er rigtigt for hende, siger Stig Pastwa.

Stig Pastwa, mentor

Ja tak til nye udfordringer

Når Sandra Vilstrup om kort tid tiltræder sit nye job som Manager, Head og Shipping hos MAN Energy Solutions i Sydhavnen, er hun både er ydmyg overfor jobbet og ivrigt efter at komme i gang.

– Det er et job, hvor mit kompetencesæt inden for ledelse af specialister og Supply Chain virkelig kan blive bragt i spil. Men det er også et spring, hvor jeg går fra at arbejde med hovedsagligt mænd til primært kvinder i shipping-afdelingen, hvilket muligvis giver nye spændende ledelsesudfordringer, slutter Sandra Vilstrup, og Stig Pastwa tilføjer:

– Jeg har oplevet, hvor dygtig en person, Forsvaret har været med til forme. Sandras kommenende arbejdsgiver og medarbejdere har noget at glæde sig til. 

Sandra Vilstrup, soldaterveteran

Fakta om soldaterveteran Sandra Vilstrup

Sandra Vilstrup begyndte sin værnepligt i Hæren i 2009. Hun uddannede sig først til sergent på Hærens Sergentskole i Sønderborg og var tjenestegørende ved hhv. Gardehusarregimentet i Slagelse og ved Ingeniørregimentet i Skive. I 2015 blev hun færdig på Hærens Officersskole og har de sidste 4 år været logistisk officer ved Trænregimentet, Vordingborg. I 2016 blev hun udsendt ved Operation Inherent Resolve (OIR), hold 4 i Kuwait, som Næstkommanderende og Movement Coordination Officer.