Man kommer til at lære noget om sig selv …

Udgivet d. 15. december 2022 af Velkommen Hjem

Når man er afklaret med at ville forlade Forsvaret, er man ikke nødvendigvis afklaret i forhold til, hvad man skal sætte i stedet. Hvilke brancher passer til ens kompetencer? Hvilken type stillinger vil være rigtige i forhold til ens egne ambitioner og værdier? Det er spørgsmål, som soldater kan få hjælp til at finde svar på i et forløb i VELKOMMEN HJEM. Det fik veteran Kristian Kristensen. Han har netop afsluttet et forløb med en af foreningens suveræne og erfarne mentorer, Per Frey, som sin nærmeste rådgiver og sparringspartner under transitionen. Forløbet resulterede i, at Kristian nu har fundet et ”fantastisk job” – som Global Training Coordinator ved Siemens Gamesa Renewable Energy, hvor han skal koordinere Training globalt. Og ja, Kristian er begejstret – ikke alene for resultatet, men også for selve processen, der har lært ham rigtig meget om sig selv. 

Kristian har været Forsvaret siden 2011, inklusiv et halvt års udsendelse til Afghanistan og eksklusiv fire år på en civil uddannelse til fysioterapeut. Han besluttede sig for, at nu var det tid at prøve noget andet. I den forbindelse fik han anbefalet VELKOMMEN HJEM som hjælp under hans transition. Kristian kom med i et forløb, hvor de deltagende veteraner først mødes til kickoff, hvor veteranerne får individuel sparring og en bredere viden om erhvervslivet igennem oplæg og foredrag af erfarne, dygtige erhvervsfolk og erhvervseksperter. Herefter blev Kristian matchet med en af foreningens allermest erfarne og engagerede mentorer, Per Frey, indtil for ganske nylig VP i KMD. 

Til jer, der er vokset op til at tage ansvar for dig selv og andre. Jer, der kan planlægge, koordinere og eksekvere! Det er bare at gribe muligheden for at komme med i et forløb i VELKOMMEN HJEM, hvis I har taget beslutningen om en civil karriere. I kommer til at lære noget om jer selv. Og samtidig har foreningen igennem deres mentorer et helt vildt netværk med virksomheder, der har brug for jer!

Veteran Kristian Kristensen

Fik udvidet bevidstheden om egne evner

De sidste 6 måneder har Kristian fået gode råd, masser af udfordrende sparring og personlig støtte fra Per Frey, der desuden også åbnede sit netværk for veteranen. 

– Forløbet har været en fantastisk støtte. Det har givet mig en udvidet bevidsthed om mine evner og derigennem et bedre udgangspunkt for at søge de rigtige jobs i de rigtige virksomheder. Og hver gang jeg har set Per, er jeg gået derfra med en større tro på mig selv og et optimistisk håb for fremtiden. Det er helt enestående at have Per, som sætter tid af til hjælpe MIG. Det skulle jeg lige vænne mig til i starten, forklarer Kristian og uddyber: 

– Per og jeg har brugt meget tid sammen, og det har bare gjort, at det er blevet så afslappet et forhold. Per har i den grad evnerne til at skabe relationer. Han tog mig med som makker til et oplæg for VELKOMMEN HJEM i Aarhus for Per Aarsleff. Der beviste han overfor mig, at han har stor tillid til mig. Per har mange menneskelige kvaliteter, som tiltaler mig rigtig meget. Han har åbnet nye døre for mig, og han har været en motivation og støtte, når det har været op ad bakke. Udover mine evner er der også blevet reflekteret meget over mine værdier, og hvad der er vigtigt ved et arbejde. Det var tanker, som Per allerede satte i gang efter et af vores første møder – og de tanker har vist sig at have hjulpet meget. Jeg har simpelthen tænkt så meget over det, og jeg er blevet så meget klogere på mig selv. Det var megahårdt, men nu, hvor jeg har fået et fantastisk job i en fantastisk virksomhed, ja – så er det bare det hele værd. 

VELKOMMEN HJEM har både givet mig håb om, at det kan lade sig gøre at få et virkelig godt job. Og en uvurderlig støtte i form af min erfarne mentor Per Frey, som har lært mig så meget.

Veteran Kristian Kristensen

Kristian Kristensen, veteran

Det giver meget mening at hjælpe veteranerne

Per Frey, der indtil for nylig var VP i KMD, har været med i VELKOMMEN HJEM siden 2015, hvor foreningen blev stiftet. Han har indtil nu haft 10 veteraner under sine mentorvinger og sørget for, at de enten er landet i et godt job eller på den rette uddannelse. Per Frey brænder for at være med til at give de kompetente veteraner en ordentlig velkomst til det civile erhvervsliv – både fordi de fortjener det, og fordi de reelt har virkelig meget at byde ind med til de civile arbejdspladser. 

– Når man taler om, hvad der er vigtigt nu om dage i forhold til ens job og generelle gøren og laden, så er det jo ”purpose”. Jeg er så gammel, at jeg bare plejer at bruge ordet ”meningsfuldt”, men anyway … VELKOMMEN HJEM er i den grad en fantastisk forening med et kæmpe ”purpose”, som jeg bare elsker at være en del af. Jeg er så glad og stolt hver gang, det lykkes at få en veteran videre til et civilt drømmejob. Det er godt for veteranen, hans familie, hans nye arbejdsgiver – og så er det også godt for mig. Veteranen og hans familie fortjener i den grad, at vi, der har mulighed for det, giver dem en tak for det, som de har ydet for vores land og demokrati, mener Per Frey. 

Hver eneste veteran er helt speciel

Når man har haft så mange veteraner gennem forløb, så begynder der at danne sig et billede af, hvilke kompetencer, soldaterne tilegner sig i Forsvaret, og hvad de kan tilbyde erhvervslivet efterfølgende. Men Per Frey understreger, at selv om der er lighedspunkter, så er hver enkelt veteran sin helt egen. 

– Hver enkelt veteran er helt speciel og skal behandles individuelt. Jeg skal som mentor have fokus på, at veteranen og jeg i fællesskab skal sørge for at skabe en fremtid, der passer præcist ind i hans/hendes situation og ønsker til fremtiden. Når det er sagt, så er der nogle kompetencer, som jeg ofte møder:

  • Et kæmpe engagement i forhold til at starte en ny, spændende karriere.
  • En fantastisk evne og vilje til at løse opgaver i et team.
  • Et stærkt fokus på at følge en plan og en evne til – om nødvendigt – at gen- planlægge, så målet nås.

Kristian har mange kompetencer, der giver ham fordel i en jobsøgningsproces  – blandt andet evnen til at lægge en plan og derefter at følge den. At alt skal være i orden ned til den mindste detalje, og at, når han går efter at nå et mål, så når han det via sin egen og sit teams indsats.

Mentor Per Frey

Veteran Kristian Kristensen & mentor Per Frey

Initiativrig og topmotiveret

Per Frey oplevede, at Kristian var både omstillingsparat, team-orienteret og i en helt særlig grad motiveret og målrettet i sin søgen efter det helt rigtige civile job.

– Kristian er en helt fantastisk fyr, der i den grad er motiveret for at få en ny tilværelse. Han har gjort alt, hvad der stod i hans magt for hurtigt at kunne komme videre. Et godt eksempel på dette er, at han selv har betalt et Prince 2 projektlederkursus for at kunne få det på sit CV. Derudover er Kristian en superdygtig kommunikator, og han gør ingenting halvt. Alt skal være i orden til den sidste detalje. Sidst, men ikke mindst, så er Kristian meget fokuseret på, at han kun bliver en succes, hvis resten af hans team også gør det, fortæller Per Frey og tilføjer konkret omkring samarbejdet: 

– Først og fremmest har vi i fællesskab fundet ud af, hvilken karrierevej Kristian skal forfølge. I den forbindelse involverede jeg Kamilla Bittmann, der er administrerende direktør i Erhverv Norddanmark. Hun har været til stor inspiration for både Kristian og jeg, og Kamillas og min samlede erfaring og vores netværk har været bragt i spil. Derudover har vores samarbejde handlet om oversættelse af kompetencer samt information om, hvordan det civile erhvervsliv fungerer.

Den bedste oplevelse i et forløb er altid, når den gode nyhed om det nye job overbringes til mig fra veteranen.

Mentor Per Frey

Skål for fremtiden!

Per Frey indledte med at sige, at hver enkelt veteran noget helt særligt – og hver enkelt veteran kan således overraske mentor med at være eller gøre noget på en ny måde. I forløbet med Kristian blev Per Frey især overrasket over, hvor hurtigt den målrettede veteran landede drømmejobbet. 

– Som altid, når jeg matches med en veteran, overraskes jeg over de muligheder, der findes for den enkelte. Kristian har på en helt speciel måde været engageret og ivrig, så det er gået ekstremt hurtigt for ham at finde et super godt job.

Jeg husker stadig den fredag eftermiddag, hvor Kristian ringede og gav mig nyheden. Den aften fik vi en rigtig god rødvin til maden hjemme hos os. Det har været superdejligt at lære Kristian at kende. Jeg glæder mig til at følge ham fremover, slutter Per Frey. 

Den korte soldaterhistorie om veteran Kristian Kristensen

  • 2011 Startede i Forsvaret og uddannede sig efter værnepligten til befalingsmand.
  • 2012 Blev uddannet til ambulancefører.
  • 2013 Udsendt til Afghanistan.
  • 2014-18 Forlod Forsvaret for at tage en professionsbachelor som Fuysioterapeut.
  • 2019 Arbejde som ledende fysioterapeut i Vendsyssel FF-superliga.
  • 2020 Vendte tilbage til Forsvsaret og arbejdede som befalingsmand.
  • 2022 Skiftede til jobbet som fysioterapeut i Forsvaret.

Privat

Kristian Kristensen er opvokset i Ebeltoft sammen med mine forældre og to søskende. Kristian er i dag 33 år og bor nu i Aalborg med sin kæreste Erika. Sammen har de to børn; Ida Maribel på 3 og William Alexander på snart 8 måneder.