Du skal ikke bare finde et job – det skal også passe til dig som menneske.

Udgivet d. 19. juni 2024 af Velkommen Hjem

– Det var en stor, og faktisk uventet hjælp, at der i VELKOMMEN HJEM blev sat så meget fokus på den kvalitative jobsøgningsproces, der skal sikre, at vi finder beskæftigelse, der stemmer overens med vores personlige værdier, fortæller Premierløjtnant Rasmus Kjærgaard. Han har netop afsluttet et forløb i VELKOMMEN HJEM, hvor han fik hjælp til at fokusere sit CV og sine ansøgninger af mentor Kim Stiller fra Netto. Forløbet var godt … og kort, eftersom Rasmus meget hurtigt fik to konkrete jobtilbud, hvoraf han takkede ja til det ene: En stilling som Gruop Lead hos Siemens Gamesa.

– Jeg har truffet beslutningen om et andet arbejdsliv, for at få mere forudsigelige arbejdstider og rammer for min tilstedeværelse i hjemmet, fortæller Rasmus. Men som mange andre, så er han meget begejstret for arbejdet i Forsvaret og ønsker ikke at slippe det helt:

– Jeg fortsætter på en reservekontrakt, hvor jeg selv i højere grad kan være med til at diktere rammerne for den tjeneste, jeg forretter. 

Vigtigst af alt det, man lærer i Forsvaret er at sætte andre højere end sig selv. Man lærer, hvad det vil sige at holde opgaven i fokus, helt og holdent, uden at skulle fokusere på sig selv og sit eget forgodtbefindende, samt at tøjle fysiske og psykiske stressorer.

Rasmus Kjærgaard

God støtte at tale med ligesindede

Da Rasmus havde truffet beslutningen om at det var tid til hans transition, kontaktede han VELKOMMEN HJEM, som straks gav ham en plads på et af deres forløb. Et forløb der typisk består af først to dages kickoff, hvor den enkelte, sammen med ca. 30 andre deltagere i transition, får indblik i og masser af viden om erhvervslivet gennem profiler fra erhvervslivet, der frivilligt stiller op på kickoff og fortæller. Deltagerne får desuden personlig karriererådgivning, 1:1-samtaler og ikke mindst mulighed for at vende tanker og udfordringer med de andre ligesindede, der også deltager. Og det var netop en af de ting, som der også hjælp Rasmus i hans proces.

– Det var fedt i VELKOMMEN HJEM at opleve, at man ikke er alene i jobsøgningen, og at der er masser af ligesindede, man kan søge sparring med, fortæller Rasmus.

Veteran Rasmus Kjærgaard

Den rette prioritering i jobsøgningen

Efter forløbet bliver hver enkelt matchet med en mentor fra dansk erhvervsliv, som den enkelte kan søge sparring og gode råd hos omkring jobsøgningen de efterfølgende op til 6 måneder. Rasmus blev matchet med Kim Stiller, der er Distriktschef i Netto. Igennem forløbet og med hjælp fra mentor blev det klart for Rasmus, at han ikke bare skulle finde et job, men også prioritere, at jobbet skulle være det helt rigtige for ham selv – selvfølgelig i forhold til hans kompetencer og ambitioner – og også til ham selv som menneske.

– VELKOMMEN HJEM og Kim Stiller hjalp mig med at konkretisere mine kompetencer, at tilrettelægge mit CV samt ansøgninger på en lettere overskuelig og mere præcis måde. De hjalp mig til at skabe kvalitetsprodukter ud af mit CV og mine ansøgninger, samt var en stor hjælp i forhold til at hjælpe mig med at forstå mine egne ønsker, hvad angår fremtidige beskæftigelser, og hvad jeg værdsætter på en arbejdsplads, fortæller Rasmus og tilføjer: 

– Mere end bare at hjælpe mig med at få et hvilket som helst job, hjalp de mig til at tilsikre, at jeg søgte jobs som stemte overens med mit personlige værdisæt, og de ønsker jeg har for mit privatliv.

Mentor Kim Stiller

Fik en klar retning fra start

Mentor Kim Stiller sender æren for det gode forløb og ikke mindst resultat – tilbage til Rasmus selv.

– Rasmus har haft et virkelig godt drive og er en skarp profil med masser af faglige- og personlige kompetencer. Han har drevet processen fuldstændig, være aggressiv på jobmuligheder og været åben for forskellige ting, forklarer mentoren og tilføjer om forløbet: 

– Vi har haft en åben og ærlig snak og har ligeledes talt om, hvordan han med fordel kunne angribe et afslag på en ansøgning, som han tidligere havde skrevet – og dermed skabe refleksion og modspil at blive klogere på processen, så han styrker tilgangen til fremtidige jobmuligheder, siger Kim Stiller.

Rasmus roser desuden Kim Stiller for den hjælp han fik til at lande det rigtige sted med udgangspunkt i de kompetencer, som han har med fra Forsvaret

– Kim har været supergod til at hjælpe mig med at forstå min værdi på arbejdsmarkedet og gøre mig motiveret og holde mig ved ilden når modet har svigtet efter afslag mv. Kim lagde ved første møde en super god plan for vores fremadrettede samarbejde således, at der var noget håndgribeligt at holde fast i, og jeg havde en klar retning for, hvad jeg skulle gå til, slutter Rasmus, der lige om lidt starter i sit nye job som Group Lead ved Siemens Gamesa. 

Kort om VELKOMMEN HJEMs forløb for kompetente veteraner

Et forløb starter med to dages kickoff, hvor de deltagende veteraner får indsigt og en bredere viden om erhvervslivet igennem oplæg og foredrag af erfarne, dygtige erhvervsfolk og erhvervseksperter. Veteranerne bliver desuden inddraget igennem gruppeforløb og 1:1 samtaler med erhvervspsykologer og karriererådgivere. Efter kickoff bliver hver enkelt veteran matchet med en af foreningens engagerede mentorer efter personlighed og faglige interesserer, og i de følgende seks måneder vil mentor guide, hjælpe og støtte veteranen i transitionen.