En vild netværksoplevelse, der rullede som dominobrikker og endte med det ultimative drømmejob.
Udgivet d. 24. juni 2022 af Velkommen Hjem
Veteran Andreas Bertran Holm besluttede at forlade Forsvaret efter 10 år for nu skulle der skabes balance på hjemmefronten. Beslutningen blev taget under hans udsendelse til Irak, og han startede i et forløb i VELKOMMEN HJEM i Irak. Via Teams og digitale møder gik han i gang med samtalerne med sin mentor Klaus Pedersen, CEO i Nets Group. Efter flere gode snakke, satte mentor et møde op mellem veteranen og en af sine relevante kontakter, Søren Winther, Head of Global Logistics i Chr. Hansen, der anbefalede Andreas videre til en af sine gode samarbejdspartnere DHL – og så var drømmejobbet stort set i hus.
”Den vildeste netværksoplevelse”, som Andreas selv beskriver det. Han er nu startet som AM Sort Senior Supervisor i DHL Aviation. Læs hele historien her.
– Grundlæggende baserede min beslutning om et skifte sig på to årsager: Egoistisk søgte jeg et operativt miljø på et meget højt niveau, hvor jeg hver dag skal præstere ledelsesmæssigt, træffe beslutninger på et ufuldstændigt grundlag og være omgivet af kollegaer, som trives i højt tempo. Privat havde jeg ubetinget brug for at give min kone mulighed for at arbejde og ikke skulle klare børn og hus alene gennem diverse øvelser og skydeperioder, igen og igen, forklarer Andreas.
Andreas var ”vanvittig skræmt” ved tanken om at stoppe i Forsvaret. Alene ideen om at række ud til VELKOMMEN HJEM føltes som et svigt i forhold til de værdier og dyder, som han var blevet en vigtig del af ham selv efter en lang årrække i Forsvaret.
– Yderligere steg min puls bare ved ideen om, at jeg skulle sætte min person på spil og erkende, at jeg ikke selv var i stand til at forstå, hvordan jeg skulle gribe det an og lave CV og ansøgning. Oven i dette havde jeg besluttet mig for at starte processen, mens jeg var udsendt, hvilket også gav nogle bekymringer indledningsvis, men som viste sig at give en masse muligheder, fortæller Andreas.
Startede mentorforløb i Irak
Andreas havde hørt meget positivt om VELKOMMEN HJEM igennem tidligere kollegaer, og kontaktede derfor foreningen. Et forløb i foreningen starter som regel med to dages kickoff, hvor de nye deltagere får en masse viden om og af erhvervsfolk og eksperter – og samtidig får de boostet deres selvtillid. Herefter bliver veteranerne matchet med deres helt en mentor, som i de efterfølgende seks måneder guider, hjælper og støtter veteranen i transitionen.
Andreas tog forløbet i omvendt rækkefølge – givet den situation, at han befandt sig i Irak. Efter en indlende samtale med foreningens leder, Helene Djursø, fik han tildelt en mentor og startede i forløbet fra Irak. Og først sidst i forløbet, da Andreas var tilbage i Danmark, deltog han i kick-off. Men begge dele gav rigtig god mening og stor værdi for Andreas uagtet den omvendte rækkefølge.
For mig har det været fuldstændig afgørende at have den første afklarende samtale med Helene Djursø og herefter en 1:1 coaching med Stephen Becker, hvor jeg lærte i hvilke brancher min profil kunne være interessant. Det igangsatte en nysgerrig på virksomheder, som jeg efterfølgende brugte nærmeste dagligt, fordi den proces har været enormt vigtig for mig; jeg ville ikke “bare” have et nyt arbejde.
Det har været vigtigt for mig at lære, hvilke virksomheder, der har et værdigrundlag, som jeg kan identificere mig selv i. VELKOMMEN HJEM har struktureret den afklaringsproces – fra slet ikke at kunne se lyset til at opdage de mange muligheder, som rent faktisk eksisterer. Særligt de spændende eksempler på kickoff var virkelig en stor inspiration og gav lyst til at turde kaste sig ud på dybt vand.
Veteran Andreas Bertran Holm
Hvordan gør man sig relevant i forhold til et job?
Andreas blev matchet med en af foreningens dygtige og meget engagerede mentorer, Klaus Pedersen, der er CEO i Nets Group. Alle møder mellem mentor og mentee foregik på Teams suppleret af mails. Men der var fortsat masser af perosnligt nærvær i samtalerne, fortæller Klaus Pedersen.
Vi havde typisk sat 1,5 time af til hver session – men ofte brugte vi mere tid – fordi vi begge blev engageret i projektet – men også fordi Andreas er en super person at bruge tid sammen med, forklarer Klaus Pedersen og uddyber:
Andreas har opbygget en betydelig ledelsesmæssig kompetence, og hertil har han jo meget betydelig erfaring med at løse logistiske problemstillinger – og dette ofte i udfordrende situationer, hvor samarbejde med allierede og andre stakeholders, hvor det at tage ansvar for aktivt at drive løsninger i mål, samt evnen til at improvisere har været afgørende. Disse erfaringer er opbygget i en militær kontekst – men det er jo i høj grad lige så relevante kompetencer i en civil sammenhæng, fortæller Klaus Pedersen og fortsætter:
En stor del af vores samtaler har fokuseret på at finde ind til netop de kompetencer, som Andreas med overbevisning kan demonstrere, at han har opbygget. Når vi som jobsøgere er relevante i forhold til et konkret job, så er det fordi, at der er et passende overlap med det, vi som jobsøgende bringer med i værktøjskassen og det, som virksomheden står og mangler. Så vi brugte tid på at identificere sådanne relevante kompetencer – og derefter på at finde ind til, hvordan Andreas bedst kunne fortælle, hvorfor han bringer af evner, som mange virksomheder har brug for.
Mentor og netværk i stærkt samarbejde
Relativt hurtigt i samtalerne står det klart for Klaus Pedersen, hvor i markedet Andreas profil passer. Derfor sender han sin mentee videre til en relevant person i sit eget netværk, nemlig Søren Winther, der er Head of Global Logistics i Chr. Hansen. Søren Winther tager flere snakke med Andreas samtidig med, at Andreas og Klaus Pedersen fortsætter deres samtaler. Søren Winther ser hurtigt, at Andreas’ profil er unik – og at den vil passe perfekt i forhold til at arbejde med særlig sensitiv fragt. Søren Winther samarbejder i Chr. Hansen med DHL på netop dette område, og skaber derfor kontakt mellem DHL og Andreas … hvilket fører direkte til det job, som Andreas havde drømt om.
Det er en lykkelig slutning på en netværkshistorie – ikke alene for Andreas, men også for hans mentor:
Jeg synes, at det har været en enormt positiv oplevelse. Jeg var i starten spændt på, hvordan processen ville blive, og selvfølgelig om vores konkrete match var godt. Det er jo i virkeligheden Andreas, der har skabt et godt udkomme for ham selv af denne proces. Jeg ser mere processen som om, at jeg har kunne hjælpe med at forenkle og strukturere nogle af Andreas’ egne ideer. Det kom til at betyde meget for mig, at det gik Andreas godt – ikke mindst fordi han er en super person med fantastisk energi og gode værdier. Så da Andreas landede sit drømmejob, der var det også et meget glædeligt øjeblik for mig.
Jeg kan kun tilskynde andre til at stille op for sagen. Jeg ser bestemt værdi i at bringe veteraner sammen med folk med erhvervserfaring, da det kan hjælpe til at skabe sammenhæng på tværs af de to verdener. Processen har givet mig rigtig god energi – der er noget meget tilfredsstillende i at føle, at man kan give en lille smule tilbage til personer som Andreas, der har stillet op for Danmark og dermed os alle sammen.
Klaus Pedersen, CEO Nets Group
Et genialt match
Mange veteraner er, ligesom Andreas, skræmt over at skulle forlade alt det kendte i Forsvaret, og samtidig usikre på, hvad man egentlig har at tilbyde i den nye verden. Derfor er det afgørende vigtigt, at der fra start er tillid til mentor, så veteranen tør åbne og få den hjælp og støtte, der skal til i især begyndelsen.
Klaus har været fantastisk. Det har været et genialt match. Fra første minut (på Teams) kunne jeg mærke, at Klaus troede på projektet og virkelig ville gøre en indsats for at sætte sig ind i, hvad der udfordrede mig, fortæller Andreas, og fortsætter:
Klaus og jeg har delt en masse om os selv med hinanden og på den måde har Klaus også fungeret som en rollemodel i en proces, hvor jeg ledte efter en ny kompasretning. Klaus har også hjulpet mig med at tro på mig selv, og komme ind til kernen af mine kompetencer og min erfaring samt støttet mig med at forstå, i hvilken branche min profil kunne have et match med en virksomhed. Da vi havde lavet arbejdet sammen og jeg også var blevet coachet i at gå til samtale, blev første rigtig test at mødes med Søren Winther, fortæller Andreas og uddyber:
Jeg har lært, at man kommer langt ved at anvende netværk som indgangsvinkel, og det gav mig et sundt pres, fordi jeg ville hverken skuffe Klaus eller Søren i en situation, hvor de havde anbefalet mig til en virksomhed, fortæller Andreas, der betegner processen som intet mindre end fantastisk. Jeg føler mig enorm privilegeret i mit arbejdsliv og nyder ansvaret og den kollegiale sparring, jeg oplever i DHL. Jeg er overbevist om, at jeg ikke ville have landet i så godt et match, i en funktion og på det niveau, uden VELKOMMEN HJEM og uden Klaus og hans netværk. Støtte og sparring samt netværk har haft en fantastisk betydning for min udvikling. Privat er der hermed også skabt balance og kommet ro på – og til september udvider vi familien fra 4 til 5, slutter Andreas.
Den korte soldaterhistorie om veteran Andreas Bertran Holm
- 2007 – 2008 Værnepligt i Den Kongelige Livgarde.
- 2009 Hærens Sergentskole
- 2009 – 2011 Sergent, Den Kongelige Livgarde
- 2016 – 2017 Sergent, Den Kongelige Livgarde.
- 2017 – 2018 Hærens Officersskole.
- 2019 – 2022 Premierløjtnant, Trænregimentet.
- 2021-2022 Udsendt som Terminal- og Forbindelsesofficer
Civil Uddannelse:
Bachelor, Uddannelsesvidenskab
Kandidat, Uddannelsesvidenskab