Velkommen hjem har haft besøg af Danmarks journalisthøjskole, og nogle ualmindelige skarpe og interesserede kommende journalister. Se resultatet af Didde Fyhr, Maria Jakobsen og Anne Baungaard arbejde her hvor de blandt andet har interviewet Henrik og Joachim som har været deltagere i Velkommen hjem.Peter Mogensen sender jer – både veteraner og mentorer – en varm hilsen hjemme fra sin kælder i denne barske tid. Om at I skal væbne jer med lidt større tålmodighed lige nu i forhold til ventetiden på jeres jobansøgninger. Men mist ikke troen, arbejdsmarkedet bliver godt igen – og som han siger: “Det, som I veteraner kan, er der ualmindeligt meget brug for – og I skal nok komme igennem det. Fanen højt, store smil og fuld hammer på, som I plejer …og husk at vaske hænder …”Falck deltager aktivt i VELKOMMEN HJEM og stiller indtil flere forrygende mentorer til rådighed. Hvorfor? Ifølge Jakob Riis, CEO i Falck, handler det om at have lyst til at tage ansvar og hjælpe veteraner i den til tider svære overgang fra Forsvaret til en civil karriere. “Det er utroligt meningsfuldt at hjælpe til, og så er det god ledelse at sørge for, at man som virksomhed er eksponeret og er en del af et netværk, hvor der er rigtig mange kompetencer og talenter repræsenteret, der kan gavne ens virksomhed”, forklarer Jakob Riis.
Vi siger TAK for opbakningen og dit store, personlige engagement Jakob Riis.


Kære veteraner. Vi har brug for jer lige nu! Livet er fuldstændig vendt op og ned for alle os danskere og for erhvervslivet. Vi er i en krise. Og kriser er noget, I kender til. I har lært at agere i kriser. I har det mentale beredskab til at holde modet oppe hos jer selv og hos andre – gennem en særlig robusthed og nogle stærke kompetencer. Sæt pris på det. Sæt ord på det. Og del dem for at støtte os andre. Sådan lyder opfordringen fra Hanne Blume, Senior Vice President hos TDC NET og en af foreningens fantastiske mentorer.


Peter Mogensen og veteran Søren Bjerring i en snak om erfaringerne fra den militære verden, som kan inspirere i denne tid, hvor virksomhedernes står overfor store udfordringer.


Veteran Jesper Hovkjær Jensen blev i VELKOMMEN HJEM matchet op med mentor Flemming Schou Breum. I første omgang resulterede samarbejdet i en praktikplads hos Ørsted. Men under Coronakrisen lykkedes det Jesper at lande et fast job hos Ørsted. Hvordan? Han blev endnu mere opsøgende. Det, og meget, mere fortæller han om i en lille film sammen med sin mentor, du måske kan blive inspireret af.

Læs mere her


Carlsberg er engageret i VELKOMMEN HJEM
– og det er der mange gode grunde til

”Dels bliver virksomheden jo førstevælger til de kompetente veteraner, der søger civile job. Dels får man som mentor en stor oplevelse, der bidrager positivt i ens lederudvikling. Og sidst men ikke mindst, så giver det bare en fantastisk fornemmelse at kunne hjælpe hinanden.”

HR-direktør Mads Junget Madsen og salgsdirektør Henrik Friis Fredvig fortæller, hvorfor en virksomhed som Carlsberg støtter op om det gode initiativ og bidrager med mentorer.


Hvad gør man, når verden lukker ned. Man hjælper da dem der har mest brug for det. Sådan må vores mentorer og virksomheder have tænkt under Lock-down, for vi oplevede en overvældende og støtte til veteranerne, hvor mentorskabet havde svære kår. Det skyldte vi en tak for. Det var derfor en fornøjelse i samarbejde med Semler, at invitere til mentoraften. Der optrådte en række veteraner med inspirerende indlæg, der blev netværket, udvekslet erfaringer, og sidst fik vi et indblik i en branche, hvor der kræves helt andre teknologiske kompetencer end for få år siden. TAK til AUDI for en fantastisk aften og tak til SEMLER for den store opbakning til VELKOMMEN HJEM.


”DET ER OK IKKE AT VIDE EN SKID OM, HVAD DET ER, DU SKAL!”
Det er den første befriende besked fra fremtidsforsker Anne Skare Nielsen I denne fantastiske peptalk, der er lavet til dig, der også synes, det er svært at komme hjem. For du er ikke alene. Der er mange, der har det som dig … og som skal lære at skabe sig. Du skal give frustrationerne luft, og så skal du skabe dit eget liv.
Med stor indsigt og humor hjælper Anne Skare Nielsen dig her med kloge råd om, hvordan du lander i din egen personlighed på civil grund. Rigtig god fornøjelse.