Årskonference i VELKOMMEN HJEM regi
Udgivet d. 3. november 2017 af Velkommen Hjem
Siden VELKOMMEN HJEMs stiftelse i sommeren 2016 har flere end 100 krigsveteraner været igennem foreningens mentorprogram. Torsdag den 2. november satte VELKOMMEN HJEM fokus på de mange ressourcestærke veteraner, da foreningens årskonference blev afholdt ved Forsvarsakademiet på Svanemøllens Kaserne.
Mange soldater, flere end de fleste tror, vender styrket hjem fra udsendelser for Danmark med rygsækken fuld af kompetencer og erfaringer. Evner, der kan gavne det civile samfund og private virksomheder. Men mange af veteranerne har svært ved at omsætte de militære kompetencer til civile jobs – en problemstilling, som foreningens mentorprogram søger at løse.
Vores ambition med VELKOMMEN HJEM er at støtte veteranerne i en god overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked. Vores mentorer fra det private erhvervsliv hjælper dem med at udfolde og oversætte deres kompetencer. Dét kan godt være svært for den enkelte veteran, men ved fælles hjælp finder veteran og mentor ud af, at de militære kompetencer har stor nytteværdi på mange arbejdsområder i det civile, forklarer Søren Henriksen, direktør i it-virksomheden KMD og bestyrelsesmedlem i VELKOMMEN HJEM.
Konferencen blev stærkt sat i gang af Thomas Woldbye, formand for Velkommen Hjem og CEO for Københavns Lufthavne, efterfulgt af Peter Mogensen, direktør for tænketanken Kraka og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. PFA var, på trods af deres 100 års fødselsdag selvsamme dag, repræsenteret ved CEO Allan Polack, som understregede, hvorfor lige netop PFA prioriterer Velkommen Hjem.
Hella Joof, iklædt militærtøj, fejede alle af banen med sin brandtale om det, der var hele omdrejningspunktet for dagen – nemlig veteranerne. Det var også de stærke præsentationer fra tre nominerede veteraner og deres mentorer, der gav genlyd i den efterfølgende reception.
Årets Veteranpar
I forbindelse med konferencen ved Forsvarsakademiet kårede VELKOMMEN HJEM ”Årets Veteranpar”. Hæderen gik til veteranen Mads Fejrskov og hans mentor Heino Svenningsen fra Falck, der forbilledligt har vejledt Mads.
Til trods for, at Mads i Afghanistan blev skudt i hånden, startede han i sommer som Falckredderelev.
Mange veteraner er ressourcestærke som få andre mennesker, og det er Mads et stærkt eksempel på. Heino og en række af hans kollegaer i Falck har vejledt og stået til rådighed for Mads i 12 måneder. Resultatet er, at Mads har fundet den rette hylde, på det civile arbejdsmarked, sagde Søren Henriksen som motivationen for kåringen, og uddybede:
Mads og Heino viser vejen for og er et flot eksempel på, hvordan mentorordningen kan assistere og gøre en forskel for de danske veteraner. Forløbet tjener til inspiration for mange andre virksomheder, mentorer og veteraner. Mads og Heino havde på ingen måde gjort sig tanker om, at de ville blive tildelt hæderen som ”Årets Veteranpar”.
Man skal ikke som virksomhed gå ind i Velkommen Hjem af medlidenhed for veteranerne. Man skal gå ind i projektet, fordi man betragter os som ressource. Det gjorde Heino og hans kollegaer i Falck fra dag ét, sagde Mads på konferencen, og uddybede:
(artiklen fortsætter under billedet)
Jeg sad i et vakuum efter to udsendelser til Kosovo og Afghanistan som teamleder, og selvom jeg i Forsvaret havde formet en profil, var det svært at trænge igennem nogen steder i det civile med mine kompetencer og erfaringer. Jeg er meget taknemmelig for, at jeg i sommer fik muligheden for at starte som Falckredderelev, sagde 29-årige Mads Fejrskov i dag i forbindelse med konferencen.Jeg havde godt nok ikke lige regnet med, at vi skulle have den her pris. Se bare på alle de cases, vi har hørt om i dag. Sikke nogle forløb. Det som jeg har oplevet med Mads i Falck er, at efter at han er blevet inviteret indenfor, har han i alle sammenhænge og over for alle brændt igennem som den meget behagelige og organiserede person han er, sagde Heino Svenningsen umiddelbart efter kåringen af Årets Veteranpar.
Om foreningen VELKOMMEN HJEM
Foreningen VELKOMMEN HJEM er stiftet af en række virksomheder, der ønsker at støtte veteraner med at sætte fokus på, hvordan de militære kompetencer og erfaring kan bringes i spil i det civile erhvervsliv. Målet er at støtte veteranen i en god og realistisk overgang fra det militære til det civile arbejdsmarked gennem et veltilrettelagt forløb, hvor fokus er på at afdække veteranens kompetencer og matche dem med en mentor fra en privat virksomhed. Dette med henblik på at sikre, at overgangen fra militær til civil sker glidende, og at veteranerne kommer i gang med et job, der matcher deres kompetencer og interesser.
VELKOMMEN HJEM’s medlemmer er Københavns Lufthavne, KMD, PFA, Pandora, Nets, Netcompany, Jeudan, William Demant, Ørsted, Spar Nord, Langhoff fonden, Richters fond, Falck, Ernst & Young, Cognizant, Carlsberg Danmark, GN Store Nord, Sirius Advokater, Temp Team, Mercuri Urval m.fl.
Foreningen støttes også af en række militære foreninger, samt organisationer.
Kontaktinformation
VELKOMMEN HJEM, leder af foreningen Helene Djursø, mobil (+45) 22 11 22 07, info@velkommenhjem.net
Videoen er produceret af Claus Borggreen, der er veteran, med inspiration af Ege Heckmann.