Kærlighed, sparring og anerkendelse blev starten på et nyt liv

Udgivet d. 17. december 2017 af Velkommen Hjem

Efter 15 år i Forsvaret og 9 udsendelser til flere af verdens brændpunkter var det tid at skifte arbejdet for fædrelandet ud med mere tid til kærligheden og en karriere i det civile. Overgangen blev hjulpet godt på vej af VELKOMMEN HJEM og en yderst engageret mentor. Læs her den opløftende historie om soldaterveteranen Lasse Gregersen og hans overgang fra militæret til et liv med blandt andet bedre tid til kærlighed.

image1 Lasse Gregersen er 38 år, og har været soldat i næsten halvdelen af sit liv. I løbet af sin militære karriere har han været udstationeret 2 gange i Bosnien, 2 gange i Kosovo, 1 gang i Irak og 4 gange i Afghanistan. Sådan en karriere fordrer en helt særlig livsstil og levner ikke meget plads til for eksempel at stifte familie. Det var da også den overvejende årsag til, at Lasse Gregersen efter et langt tilløb søgte væk fra Forsvaret.

De sidste par år har jeg haft svært ved at se mig selv blive i Forsvaret. Jeg kunne nævne blandt andet besparelser, dårlig kommunikation fra Forsvarets øverste ledelse og meget mere. Men først og fremmest handler det om, at jeg ikke længere vil bruge så meget af min tid væk hjemmefra – hverken på øvelser, kurser eller udsendelser. Jeg har fundet en fantastisk kæreste, og derfor ønsker jeg en bedre balance imellem arbejde og fritid. Jeg forstår godt, hvis man ikke kan se sig selv i et forhold med en, der har meget rejseaktivitet i løbet af året, og samtidig er udsendt hver 2. til 3. År, siger Lasse Gregersen.

Min tid i forsvaret har været overvejende positiv, og har udviklet mig enormt fagligt og menneskeligt, men det harmonerer ikke med det liv jeg prioriterer nu. Derudover har jeg en stor lyst til at prøve mig af i det private erhvervsliv, så beslutningen har faktisk ikke været så svær, fortæller han.

Godt teamwork

Lasse Gregersen tog kontakt til VELKOMMEN HJEM for at få hjælp til at komme videre. Blandt andet oplevede han, som de fleste andre soldaterveteraner, hvor vanskeligt det kan være at brænde igennem med sine militære kompetencer, når man søger ud på det civile arbejdsmarked.

Det kan være svært at vide, hvad det, som vi laver i Forsvaret, kaldes, og hvad det kan bruges til i det private erhvervsliv, fortæller han.

Udover hjælp og sparring i VELKOMMEN HJEM fik Lasse Gregersen også en mentor fra det private erhvervsliv. Foreningen bruger meget energi på at matche veteraner og mentorer i forhold til kompetencer og faglige interesser med henblik på at sikre det bedste udbytte for alle parter. Lasse Gregersen blev matchet op med mentor Bettina Enggaard, der arbejder som Senior Manager i Nets Danmark.

At få en mentor som Bettina, der har lagt enormt meget tid og mange kræfter i mig, på alle tider af døgnet og ugen, er helt fantastisk. Den hjælp, jeg har fået, både i form af sparring, udfordring og anerkendelse, udviklede mig enormt meget fra mine første ansøgninger og samtaler i juni til den sidste i slutningen af november. I stort som småt. For eksempel har sparringen med Bettina om, hvad et jobopslag egentlig efterlyser, været meget nyttig. Det har været en stor hjælp med i forbindelse med noget så simpelt, men alligevel så svært, som at skrive et CV rettet imod det private erhvervsliv.

En helt særlig oplevelse

Fornøjelsen har været gensidig, hvis man spørger mentor Bettina Enggaard. Hun oplever selv, at hun har fået en masse igen som mentor for Lasse Gregersen.

image001Det har betydet meget at gøre en forskel for et andet menneske og give noget tilbage til en tidligere soldat, som har kæmpet for vores fædreland. Det er noget særligt at indgå i så tæt en relation med en veteran, og det har overrasket mig, at vi så hurtigt at skabe et fortrolighedsrum. Vi ville det samme; opgaven blev hurtigt defineret, og vi har arbejdet målrettet i samme retning. Det har været en særlig oplevelse. Jeg har også følt stolthed over at bidrage med at bringe den gode historie om vores soldater. At være mentor for et menneske, som har været udstationeret 9 gange og som hviler så meget i sig selv, som Lasse gør, har lært mig meget og gjort mig dygtigere i min rolle som mentor, fortæller Bettina Enggaard.

Måske lidt for ambitiøs!

Den vigtigste opgave for en mentor i VELKOMMEN HJEM er at hjælpe sin mentee med at starte en ny karriere i det civile. Men i Lasse Gregersen tilfælde spillede tid til at opbygge et nyt liv med alt, hvad det indebar en vigtig rolle i forhold til beslutningen om at forlade Forsvaret. Så selv om Lasse Gregersen var ivrig og ambitiøs, så skulle der også være tid til at sikre fundamentet.

Min rolle som mentor har været at støtte, hjælpe og udfordre Lasse med respekt for hans massive erfaring og styrke. Effekten af vores samarbejde har givet tydelig resultater. Lasse blev bedre til at definere sit drømmejob, forstå de forskellige jobindhold i danske virksomheder, bedre til tage samtaler med virksomhedsleder og allervigtigst at stole på sin egen faglighed og kompetencer, siger Bettina Enggaard.

Min rådgivning har givet Lasse mere selvindsigt og mod, men også stabilitet i en udfordrende fase i Lasses liv. Lasse har fra starten været meget ambitiøs, men han har også haft mange projekter i gang; han har totalistandsat sit hus, været på mange øvelser med Forsvaret og brugt tid på at være en god kæreste. Samtidig var det hans mål at finde et job på 3 måneder. Det ændrede vi dog ret hurtigt til 6 måneder med respekt for hans livssituation, fortæller Bettina Enggaard.

Nyt år – nyt job

Lasse Gregersen har fået orlov fra Forsvaret og starter i en ny stilling som deputy manager hos Menzies Aviation – et groundhandling firma beliggende i Københavns Lufthavn i det nye år.

Jeg tror, at mine udsendelser har gjort mig meget bevidst om hvem jeg er, og hvad jeg kan tilbyde, og hvem og hvad jeg har lyst til at arbejde med. Der skal være rene linjer, man skal kunne stole på hinanden, og så skal mine værdier og holdninger i høj grad spejles i formålet med den opgave, vi i samarbejde løser nu og særligt fremadrettet, siger Lasse Gregersen.

Jeg er ikke startet i mit nye job endnu, så jeg ved ikke, hvilke af mine kompetencer, jeg får mest brug for, men jeg forestiller mig, at situationsfornemmelse, omstillingsparathed og evnen til løbende at analysere og tilpasse sig en given situation, vil være vigtige, fortæller han.

VELKOMMEN HJEM baner vejen

Lasse Gregersen har arbejdet hårdt med at omstille sig selv i forbindelse med sit skift fra erfaren soldat i Forsvaret til jobsøger på det civile arbejdsmarked. Men han er ikke i tvivl om, at den hjælp han har fået undervejs, også har været afgørende.

Jeg tvivler på at jeg havde fået nyt job pr. 1/1 2018 uden VELKOMMEN HJEM. Jeg oplever, at Velkommen Hjem har kæmpe relevans. Der er sikkert mange virksomheder, som stadig mangler at erkende, hvor mange dygtige potentielle medarbejdere, der er i Forsvaret. Derfor er det helt centralt vigtigt, at virksomheder fra VELKOMMEN HJEM viser vejen ved at ansætte veteraner og dermed gør det klart, at vi er mange, der er kommet stærkere hjem fra udsendelser. For alle os veteraner er det fantastisk at vide, at store virksomheder har fået øje på, hvad vi kan tilbyde, og at VELKOMMEN HJEM vil hjælpe med at gøre os synlige, siger Lasse Gregersen.