Jeg ville ønske, at jeg havde haft samme mulighed for hjælp, da jeg forlod Forsvaret for 24 år siden

Udgivet d. 22. maj 2024 af Velkommen Hjem

Global Director Health & Safety hos DFDS, Steffen Conradsen, er en af dem, der udgør kernen i VELKOMMEN HJEM. Med udgangspunkt i egen baggrund i Forsvaret og med inddragelse af sine civile erfaringer støtter og rådgiver han som mentor kompetente veteraner i forløb. Og som alle de andre mentorer i foreningen arbejder Steffen Conradsen frivilligt – og gør det fantastisk og forventer ikke andet til gengæld end et seriøst engagement fra de veteraner, som han hjælper med at lande godt på civil grund. Men hvorfor gør han det?  Vi har stillet Steffen Conradsen 5 hurtige spørgsmål om mentorrollen.

5 hurtige til Steffen Conradsen

1. Hvorfor har du valgt at være mentor i netop VELKOMMEN HJEM?   
Som tidligere officer i Søværnet, så ville jeg ønske at jeg havde haft den samme mulighed for hjælp, da jeg forlod Forsvaret for 24 år siden. Soldater kan en masse og man er ikke nødvendigvis soldat for livet, så derfor vil jeg gerne hjælpe dem videre, som føler, at de har givet det til Forsvaret, de kan på nuværende tidspunkt.

2. Hvilke af veteranernes militære kompetencer ser du især, at erhvervslivet har brug for?   
Der er ingen tvivl om at handleevne, tillid og evnen til at få ting gjort, er vigtige elementer, som erhvervslivet kan bruge. Dertil kommer alle de faglige færdigheder som soldaten bringer med sig. 

3. Hvilke styrker vil du især fremhæve hos de veteraner, du haft gennem forløb?
Hos min sidste mentee var det særligt hans fokus og afklarethed omkring det at forlade Forsvaret som gjorde indtryk. Og at han har suppleret sine militære færdigheder med en kandidatuddannelse. Det er vanskeligt at skifte til et civilt job, hvis man ikke har gjort en indsats for at bygge noget oven på de militære kompetencer. 

4. På hvilken måde oplever du, at din rådgivning og sparring gør en forskel?
Jeg tror, at det især er min sparring i forhold til at få oversat de militære kompetencer til en civil kontekst. Samtidig kan jeg også bringe lidt forventningsafstemning ind omkring jobniveau og hjælpe med at gøre historien om, hvorfor veteranen ønsker at skifte til en civil stilling mere klar og tydelig. 

5. Hvad er den bedste og mest positive oplevelse, du har haft?
Det bedste er helt klart, når det lykkedes min mentee at finde et spændende job. På et personligt plan er det meget givende at kunne være en lille del af den proces, og samtidig lærer jeg også en masse.

Steffen er nu mentor for 2. gang og derudover har han ansat to mentees fra andre mentorskaber i VelkommenHjem.