Vi kan faktisk slet ikke undvære veteranerne!

Udgivet d. 24. november 2017 af Velkommen Hjem

Af Eva Himmelstrup, Key Account Manager ISS Facility Services A/S

Foreningen VELKOMMEN HJEM er i min optik en lille, ukendt guldgrube. Jeg har samarbejdet med foreningen siden dens spæde start og har derfor ved flere arrangementer været heldig at møde flere af de veteraner, som har været i forløb i foreningen. 

evahimmelstrup

Jeg har været mentor for en veteran, jeg har ansat en veteran til en stilling som driftsleder, og senest har jeg ansat endnu en veteran i en teamlederfunktion. De tre kandidater er naturligvis vidt forskellige, og alligevel rummer de alle tre fællestræk.

I erhvervslivet har vi stort behov for disse kvaliteter:

  1. En rank holdning
  2. Et kæmpe engagement og en vilje til at udrette
  3. Et utrolig stort ønske om at få lov til at komme i gang

1. En rank holdning hos veteranerne signalerer styrke, autoritet og vilje. Samtidig har jeg oplevet, at medarbejderne omkring veteranen føler sig trygge, fordi veteranen både formår at udvise styrke og empati og samtidig går forrest og viser vej. Og det har vi brug for.

2. Et kæmpe engagement og en vilje til at udrette… Veteranerne vil noget! De er vant til at blive sat i situationer, hvor de skal gøre en forskel, og det kan man mærke. De brænder for at udrette, de vil så gerne og skal i virkeligheden ikke have så megen anden hjælp på vejen end lidt sparring undervejs, når der er reaktioner fra os ”civile”, som de måske ikke helt forstår. Her har veteranerne simpelt hen brug for lidt ”tolke-bistand”. Det giver os, i det civile erhvervsliv, mulighed for at reflektere over, hvorfor vi gør, som vi gør og siger, som vi siger. Det har vi også brug for.

3. Et utrolig stort ønske om at få lov til at komme i gang mærker man meget tydeligt hos veteranerne. De er som galopheste, der er klar til at blive at blive sluppet løs. Som stamper med hovene og pruster, fordi de bare vil i gang. De har energi, gå-på-mod og ideer. Det kan vi, i det civile erhvervsliv, simpelt hen slet ikke undvære.

Samtidig har de måske et fællestræk mere:
En generel forståelse og interesse i mennesker, en forståelse for diversiteten blandt de mennesker, som de omgås og en forståelse for, at mange dimensioner skal tages i betragtning, hvis vi skal lykkes i vores samarbejde med hinanden, med vores opgaver og med vores kunder. Og det er en forståelse, som vi, i det civile erhvervsliv, i den grad kan få gavn og glæde af, hvis vi inviterer veteranerne inden for i vores verden.