Vær optimistisk overfor erhvervslivets åbninger – også de jobs, der umiddelbart er under dit niveau.

Udgivet d. 11. maj 2020 af Velkommen Hjem

For enden af jobbet som salgsassistent ligger lederstillingen og millionomsætningen muligvis. Så tænk ja. Det er ikke et spørgsmål om, at du skal sælge dig selv billigt, blot fordi vi står midt i en krise. Allerede før krisen kunne det betale sig at gå et skridt ned af karrierestigen for senere at stige væsentligt i graderne. Det har Per Hallgren, der er CEO for Jeudan, oplevet med en veteran i deres virksomhed. Læs hans opmuntrende opfordring til alle jer veteraner her.

– Det kan være vanskeligt at give gode råd om jobsøgning i en tid, hvor intet er, som det plejer. Men netop det, at der er vendt op og ned på tingene på arbejdsmarkedet kan være en fordel for jer veteraner. I er vant til at agere i krisesituationer, at holde hovedet koldt og nå jeres mål på trods. Det er nu, I skal finde al jeres vedholdenhed frem – og måske overveje, om jeres strategi skal ændres på den korte bane? Jeg har gennem min mentorrolle i Velkommen hjem erfaret, at en af de større udfordringer ved at skifte fra Forsvaret til det civile arbejdsmarked, er, at mange af jer på den ene side kommer med et imponerende cv og deraf et naturligt højt ambitionsniveau fra start – men på den anden side ingen erfaring har fra det private erhvervsliv.

I Jeudan tilbød vi for snart halvandet år siden et traineeforløb til veteran og tidligere jægersoldat, Joachim Bruhn Jacobsen. Det var som salgsassistent i Jeudan og ikke det, Joachim havde gået og drømt om. Men han tog imod tilbuddet, og det har jeg stor respekt for. Præcis på dette tidspunkt i forløbet blev jeg selv opmærksom på den ganske store ændring i jeres tilværelse, som I udsættes for. Der er jo ikke blot tale om at skifte job, men snarere at udskifte hele sit eksistensgrundlag. Det har efterfølgende givet anledning til en del refleksioner og sat forløbet i perspektiv i forhold andre problemstillinger, jeg hver dag skal løse. Og ikke mindst øget min respekt for jeres beslutning om skifte til det private erhvervsliv.

I dag er Joachim driftschef med ansvar for fem parkeringshuse, fjorten ansatte og en tocifret millionomsætning. Så mit budskab til jer i denne tid er forsat at være vedholdende og målrettede, som I kender det fra Forsvaret – og vise en optimistisk åbenhed, hvis I modtager en uventet udfordring, som det kræves i det private erhvervsliv. Vi har brug for jeres kompetencer, og de kommer til at blive værdsat. Held og lykke med den videre jobsøgning.”