En personlig beretning om det første år efter projektet

Udgivet d. 18. december 2016 af Velkommen Hjem

For godt 1 ½ år siden forlod jeg ufrivilligt Forsvaret efter 18 års tjeneste. Et nyt kapitel i mit professionelle arbejdsliv var på vej til at skulle åbne sig. Det var ikke uden overvejelser, at jeg skulle til at redefinere hvilke kompetencer jeg besad, og hvordan jeg kunne gøre gavn af dem på et civil arbejdsmarked.

Det var i den forbindelse, at jeg via min fagforening, HOD, blev sat i kontakt med pilotprojektet bag VELKOMMEN HJEM, som på det tidspunkt var helt nyt. En fantastisk mulighed blev givet mig ift. at få sparring og konkret hjælp til at oversætte mine militære kompetencer til civile kompetencer.

Selve forløbet består af flere elementer bl.a. et to dags kick-off seminar, hvor man lærer at oversætte sit militære CV til et civilt CV, samt hvor man får sparring med erhvervspsykologer og professionelle headhunters. Derudover bliver man tilknyttet en mentor, som følger en gennem forløbet og giver råd og vejledning ifm. jobsøgningen.

Jeg blev tilknyttet Per Frey fra KMD og vi har haft et fantastisk forløb, hvor jeg har nydt stor gavn af Pers indsigt i det civile arbejdsmarked. Per brugte både tid og personlige kontakter til at få mig til samtaler, jeg ellers ikke ville have været til.

Efter 24 ansøgninger og seks samtaler var jeg november 2015 til samtale på Aalborg Universitet til en stilling som kompetenceudviklingskonsulent, og jeg blev tilbudt stillingen. Mine primære opgaver er strategisk og organisatorisk kompetenceudvikling, og det første år har været fokuseret på at udarbejde en fælles og overordnet kompetencestrategi og implementere strategien.

Cadeau fra chefen

Mine kompetencer fra Forsvaret til at planlægge og ikke mindst implementere har været meget værdsatte, og det er tydeligt at den målrettet- og vedholdenhed, man kommer med fra Forsvaret har været en afgørende faktor for succes. I Forsvaret lærer vi, at en plan først skaber effekt når den er ført ud i livet og man har set resultatet. Evnen til at arbejde målrettet og sætte opgaven i centrum har betydet, at jeg har opnået mine egne og de af organisationens opsatte mål med stor tilfredshed. Jeg blev af en af cheferne spurgt om: ”Har du ikke en fætter, der kan starte”, med en hentydning til de resultater, som vi havde opnået det første år.

Det har også været en udfordring at starte på Aalborg Universitet. Selvom man i Forsvaret måske oplever, at der er kulturforskelle mellem de enkelte værn og enheder, arbejder alle dog mod samme mål: At kunne kæmpe og vinde gennemsyrer Forsvarets kultur og målsætning. På et universitet findes mange forskellige dagsordner og mål, da hvert forskningsområde skiller sig ud. Evnen til at fokusere mod et fælles mål og samarbejde om at nå det, er klart en kompetence, som jeg har bragt ind i vores team i afdelingen.

Nu efter et år, hvor jeg kan kigge tilbage, er jeg yderst tilfreds med min nye karriere. En karriere som VELKOMMEN HJEM klart har bidraget til. Jeg har i dag stadig kontakt til min mentor, og det er helt sikkert at både VELKOMMEN HJEM og Per Frey har været en stor støtte i rejsen ud på et, på nogen punkter anderledes arbejdsmarked, hvor kompetencerne fra Forsvaret i høj grad er værdsat.

Med venlig hilsen
Flemming