En ærlig dialog er et afgørende udgangspunkt for udvikling

Udgivet d. 28. juni 2021 af Velkommen Hjem

NNIT er medlemsvirksomhed i VELKOMMEN HJEM – og indtil flere af deres dygtige medarbejdere er mentorer i foreningen. En af dem er Brit Kannegaard-Johannessen, SVP for People, Communications, Marketing, and Quality. Hun har det sidste halve år coachet og støttet veteran Roberto Rangel i hans overgang fra Forsvaret til en civil karriere. Og selv om Roberto og Brit ser ret forskellige ud på papiret, så deler de mange af de samme oplevelser – blot fra forskellige sider af hegnet. Mentorskabet har hele vejen igennem bygget på en åben og ærlig dialog – og har resulteret i et drømmejob til Roberto: Souschef i Nemlig.com med delt personaleansvar for 230 medarbejdere.

– Jeg var meget begejstret for at møde Brit, siger Roberto. Vi har haft nogle interessante og meget nyttige samtaler. Både på et meget specifikt niveau, hvor vi for eksempel talte om, hvordan mit CV kan redigeres for bedre at passe til den ramme, som civile virksomheder arbejder inden for; og på et mere visionært niveau, hvor vi snakkede om retningen af ​​min civile karriere. 

Roberto har været 13 år i Forsvaret og har 4 udsendelser i bagagen. Han sluttede sin karriere i Forsvaret som Oversergent. 

– Jeg forlod Forsvaret da jeg konstaterede, at jeg var klar til at prøve kræfter med en arbejdsplads i det civile. Jeg følte desuden, at jeg havde udforsket den del af Forsvaret, som jeg havde lyst til. Min kontakt til VELKOMMEN HJEM skete, fordi jeg var usikker på, hvordan mit CV skulle omskrives til noget letlæseligt og brugbart for civile øjne, og så havde jeg et stort håb om noget solid sparring i forbindelse med min jobsøgning, fortæller Roberto og tilføjer: 

Jeg blev prikket til af en kollega på kasernen, som selv var i et forløb og nød godt af sparringen med sin mentor. Jeg havde desuden hørt en masse gode ting om VELKOMMEN HJEM, og om hvordan mentorskabet har støttet soldater i forståelsen af, at vi også er værdifulde på den anden side af hegnet.

Roberto Rangel, veteran

En øjenåbner

Roberto beskriver forløbet i VELKOMMEN HJEM som ”en øjenåbner” i forhold til, hvordan han nu ser sig selv og hvordan han bedre kan sælge sig selv via sit CV. Han kom med i et to-dages kickoff forløb, men havde brug for en pause inden næste step, hvorfor der gik noget tid før han blev tilknyttet en mentor. Roberto fik efterfølgende en mentor, der qua sit eget job har indgående kendskab til personaleledelse og HR. Derfor var det fra start et match, som både VELKOMMEN HJEM, Brit Kannegaard-Johannesen og Roberto selv mente ville give god mening. Og det viste sig i den grad at holde stik.  

– Mit forhold til Brit har været lærerigt og godt. Hun har udfordret mig og været opsøgende undervejs. Brit har nærlæst mit CV og udfordret mig konstruktivt i forbindelse med min jobsøgning. Hver gang jeg har sendt Brit et opslag, har hun responderet hurtigt og udfordret mig med dybdegående spørgsmål, samt kommet med sin egen holdning til enten stillingsopslaget eller firmaet. For mig har det været en kæmpe hjælp og støtte at bruge VELKOMMEN HJEM, herunder forløbet med Brit. Jeg tror ikke, at jeg ellers havde landet mit nuværende job som Souschef i en af Nemlig.coms afdelinger på deres lager, hvor jeg har et delt personaleansvar over for 230 medarbejdere, siger Roberto. 

Brit Kannegaard-Johannessen, mentor

Også en øjenåbner for mentor

For Brit Kannegaard-Johannesen har mødet med Roberto og hele den verden, som han og Forsvaret repræsenterer, også været en øjenåbner. 

– På en måde adskiller Robertos historie sig ikke så meget fra historier, jeg kender fra andre i mit netværk. Men militæret bruger et meget anderledes sprog til at beskrive færdigheder og oplevelser, så jeg var virkelig nødt til at lytte godt efter i starten, fortæller Brit Kannegaard-Johannesen og fortsætter:

– Roberto er en meget positiv og inspirerende person at være sammen med, og igennem ham har jeg fået mulighed for at lære en helt ny branche at kende. Igennem vores samtaler har han også bekræftet mig i, at en åben dialog er et afgørende udgangspunkt for udvikling. Det var en meget stor glæde for mig at opleve Robertos løbende udvikling, hvor han blev mere og mere sikker på dels sin retning og dels på sine kompetencer i forhold til fremtidige job – og i særlig grad glædeligt selvfølgelig, da han fik drømmejobbet. Han har så meget at byde på, så da han blev god til at kommunikere det, og andre også kunne se det, så lønnede det sig også. Vi tjekker stadigvæk ind ved hinanden en gang i mellem og hver gang bliver jeg stolt over det, han har formået, slutter mentor Britt Kannegaard-Johannesen.

Den korte soldaterhistorie om veteran Roberto Rangel

Roberto Rangel startede 2008 som værnepligtig på Vordingborg Kaserne, og har siden været udsendt 4 gange og hver gang har han arbejdet i Forsvarets logistiske afdeling, hvor arbejdet bestod i at støtte og/eller rådgive kampgrupper. Gennem årene i Forsvaret har Roberto Rangel gemmeført en række kurser og uddannelser. Seneste brugte han sin CU på en større coachinguddannelse ved Expand og Lederne. Han sluttede sin karriere i Forsvaret som Oversergent.


Udsendelser:

  • 2009 Afghanistan med ISAF 7 
  • 2011 Afghanistan med ISAF 11 
  • 2018 Estland med eFP 1 
  • 2018 Estland med eFP 2