Soldater er robuste, forandringsparate, løsningsfokuserede og samarbejdsdygtige

Udgivet d. 24. september 2021 af Velkommen Hjem

Det er nogle af de værdier og kompetencer, der kendetegner danske soldater, mener Martin Horn Andersen, der er Director, Digital Experience hos Cognizant og samtidig mentor i VELKOMMEN HJEM. Han har mødt indtil flere veteraner i forløb i foreningen, der desuden har bekræftet ham i, at soldater ofte tænker ud af boksen, og ikke nødvendigvis vælger den sikre, direkte vej.

– Jeg elsker at arbejde med mennesker og gennem min påvirkning hjælpe med at rykke og udvikle dem, jeg arbejder med. Og jeg synes VELKOMMEN HJEM er et fantastisk godt initiativ, som jeg helt sikkert selv ville have draget nytte af, da jeg forlod Forsvaret i 2014, siger Martin Horn Andersen som svar på spørgsmålet om, hvorfor han valgte at melde sig under fanerne hos VELKOMMEN HJEM som mentor. Han forklarer desuden, at han qua sine 15 år som officer og leder i Forsvaret føler sig godt klædt på til at hjælpe veteraner, der ønsker en fremtid i erhvervslivet. 

Bygger bro fra Forsvar til erhvervsliv med hjælp fra mentor

Kompetente veteraner tilbydes hjælp i VELKOMMEN HJEM igennem er et særligt tilrettelagt forløb. Formålet er at hjælpe veteraner til en afklaring, at hjælpe dem med at opbygge netværk og at hjælpe dem videre i et civilt job eller ind på en uddannelse, der står mål med veteranens ambitioner og kompetencer. Et forløb starter med to dages kickoff, hvor de nye veteraner møder andre veteraner samt relevante erhvervsfolk, herunder mentorer og andre fra foreningen. Herefter får veteranen tilknyttet en af foreningens dygtige og engagerede mentorer, som i de efterfølgende seks måneder guider, hjælper og støtter veteranen i transitionen. Veteran og mentor bliver matchet efter faglighed og personlige interesser. 

Martin Horn Andersen

Martin Horn Andersen har netop afsluttet et mentorforløb med en af foreningens veteraner. Det blev et forløb, som undervejs var tilfredsstillende, men også overraskende. 

– Jeg tror, at min sparring har hjulpet min mentée til en større åbenhed i forhold til, hvad det job, han søgte, skulle indeholde, og hvor jobbet var. Og samtidig hjalp det ham til en afklaring omkring graden af, hvor meget han ville have det pågældende job og hvilke vilkår, der skulle til for at tage det. Det overraskede mig lidt at se, hvor hurtigt min mentée faktisk fik lukket et nyt job, da muligheden var der, fortæller Martin Horn Andersen.

VELKOMMEN HJEM var lige præcis det skub, jeg havde brug for. Jeg stod i en situation, hvor min kontrakt var ved at udløbe, og derfor kontaktede jeg VELKOMMEN HJEM.
Efter to dages kickoff følte jeg mig meget mere motiveret og samtidig mindre skræmt over at søge job i det ”civile”. Jeg opdagede også, at jeg ikke var alene, men at der er mange, som står i sammen situation som mig. Efterfølgende lavede foreningen det perfekte match med min mentor Martin Horn Andersen. Et match, som har båret frugt. Martin var med til at guide mig fra et job, som jeg var i tvivl om, over til mit drømmejob med en arbejdsopgave og hverdag, som passer meget bedre. Jeg er meget taknemmelig over for hele teamet bag VELKOMMEN HJEM.
En organisation, som gør en forskel for os veteraner.

Veteran og mentée til Martin Horn Andersen

For mentor Martin Horn Andersen har det været meget positivt at opleve sin mentées fokus på at opnå det, han gerne vil sammen med en høj grad af villighed til at se, at der kan være flere veje til det mål, man har sat sig, end den direkte vej. Forløbet har desuden givet mentoren stof til eftertanke.

– Jeg tænker helt sikkert, at jeg kan bruge en af de øvelser, vi lavede sammen. Her talte vi om, hvordan man skal overveje med sig selv, hvor gerne man vil have et givent job – og så sætte sine bundniveau-krav til vilkår derefter og være ærlig overfor sig selv i processen, slutter Martin Horn Andersen.