Byggevirksomhed rekrutterer målrettet veteraner  for at skabe et stærkt fundament.

Udgivet d. 17. januar 2023 af Velkommen Hjem

SiteHub er en 2 år gammel start-up i byggebranchen, der i dag har 18 medarbejdere, hvoraf halvdelen er veteraner. Og det er en bevidst strategi, for stifter og direktør Ulrik Branner gik fra start efter profiler med kompetencer som dem, man lærer i Forsvaret og tilegner sig under udsendelse. Og i den forbindelse fik han øje på VELKOMMEN HJEM, hvor virksomheden allerede nu nuværende tidspunkt har rekrutteret en række deltagere fra. 

– Jeg ledte efter et sted, hvorfra jeg kunne rekruttere de rette profiler til at stå på en byggeplads, til at håndtere logistik, til at arbejde under meget omskiftelige forhold og som er stærke på stakeholdermanagement og på en hverdag, der ændrer sig hele tiden, forklarer Ulrik Branner. Han tog kontakt til foreningen og derefter gik det hurtigt med ansættelserne. Læs hele den inspirerende historie om den ambitiøse virksomhed, der satser på at rekruttere endnu flere veteraner i fremtiden.

Da Ulrik Branner startede SiteHub, gik han i gang med at lede efter de rette medarbejdere ud fra en klar fornemmelse af, hvilken type profiler, han ønskede om at få med ombord i den nye virksomhed.

– Jeg ledte især efter mennesker, som kan bevare et roligt overblik under kaotiske forhold. Som kan møde en lang række stakeholders med professionalisme og venlighed, men også med en fasthed i forhold til at håndhæve de rammer, bestemmelser og doktriner, som skal overholdes for, at sikkerhed, proces og minimeret spild bliver opretholdt. Det skulle være mennesker, der under pres kan modtage en ordre og bare udføre den. Så kan man bagefter diskutere, om det var det rigtige, eller om man skulle have gjort det på en anden måde, forklarer Ulrik Branner, der naturligt nok kom til at tænke på mennesker, der er uddannet i Forsvaret og som har konkrete erfaring med omskiftelige forhold fra udsendelser. 

”Veteraner har vænnet sig til, at verden kan være omskiftelig, og alt ikke altid er på plads med et perfekt kontor og en lækker kaffemaskine. Nogle gange indebærer arbejdet hos os også, at du står ude på en arbejdsplads, hvor regnen står ned i stænger, og det skal man kunne holde til.” 

Veteranerne lever op til alle krav 

Igennem VELKOMMEN HJEM fik Ulrik Branner forbindelse til veteraner, der efter års tro tjeneste og en eller flere udsendelser er på vej over i en ny civil karriere. Det viste sig at være det helt rigtige sted at søge medarbejdere til SiteHub.

– Jeg tror, at vi i erhvervslivet er ret blinde overfor, hvad det egentlig er for nogle kompetencer, der kommer ud med folk fra Forsvaret. Der kommer nogle meget stærke kompetencer og personligheder, som passer direkte ind mange forskellige steder i erhvervslivet.

I SiteHub har vi blandt andet mange områder, hvor der ikke på forhånd er defineret et ansvar. Derfor har vi brug for veteranerne, som naturligt samler ansvaret op og som enten giver det videre til den rette, og beder dem løse det. Eller selv løser det. Altså mennesker, som ikke alene udfylder det, de er blevet bedt om, men som også har en personlig ansvarsfølelse overfor det domæne, de bevæger sig rundt i, forklarer Ulrik Branner og fortsætter:   

– Jeg har i mange år arbejdet med en anden virksomhed, hvor en af vores værdier var ”band of brothers”, og det er ret dækkende for vores nuværende rejse også.. Det handler om, at vi altid har hinandens ryg. Vi er på en byggeplads, hvor vi har behov for at dække hinanden – og selv om vi måske er ansvarlig for et andet område, så skal alle kunne smøge ærmerne op og fysisk give en hånd, hvis der er brug for hjælp. Den indstilling kræver også mennesker med en virkelig dyb viden om og erfaring i at arbejde i team. 

Veteraner er nogle super dygtige kolleger. De er gode til at bygge teams med godt humør og humor. Det, jeg håbede på, da jeg kontaktede VELKOMMEN HJEM, har jeg fået.

Successen fortsætter …

I dag er hovedparten af medarbejderne i SiteHub tidligere soldater, og det er overvejende dem der arbejder direkte med virksomhedens kunder. 

– Veteranerne er et rigtigt godt match til SiteHub. Der har vi ramt et hul i markedet. Og vi har været så heldige, at vi via de første rekrutteringer åbnede op for et netværk hvor vores team har anbefalet andre af deres tidligere kolleger til at kigge vores vej.Det er derfor en strategisk beslutning fra vores side, at vi har valgt at fortsætte med at rekruttere veteraner og folk med en baggrund i Forsvaret. De næste 6 kandidater, som vi pt. har på bedding er også netværksmæssigt hevet ind med en forsvarsbaggrund, siger Ulrik Branner og slutter: 

– Det er gået fra en ide og skør tanke på en byggeplads i maj 2021 til nu at være kernen i det, vi kalder SiteHub Logistics, som er alle de folk, det styrer byggepladserne. 

Kort om SiteHub

SiteHub håndterer den samlede proces for materialer og affald på byggepladser – og dokumenterer materialernes rejse fra vugge til vugge. SiteHub udspringer af en stærk vision om at give kunderne byggepladser, der er sikre, bæredygtige og effektive.